Terveys- ja hyvinvointipalvelut

Palvelut

 • Sairaanhoitajan ja uroterapeutin vastaanottokäynti (myös etänä) ja luennot
 • Neurologinen kotikuntoutus sekä muut kotisairaanhoidon palvelut
 • Rentoutus- ja mindfullnesshoitoja yksilö- tai ryhmäpalveluna

Palveluiden hinnat löytyvät Yhteystiedot ja hinnasto 


Uroterapia

Apua rakon ja suolen toimintahäiriöihin

Rakon ja suolen toimintahäiriöt aiheuttavat harvoin välitöntä terveysriskiä tai terveydellistä vakavaa haittaa, mutta niissä esiintyvien toimintahäiriöiden vaikutus elämänlaatuumme on iso. Suurin osa ihmisistä kärsii virtsankarkailusta jossain elämänsä vaiheessa. Ikääntyessä nämä luonnollisesti yleistyvät tukirakenteiden heikentymisen ja sairauksien yleistymisen myötä. Miehillä eturauhanen ja naisilla laskeumat ovat suurelta osin virtsaoireiden taustalla. Suolistosairauksien esiintyvyyden kasvaessa myös suolen toimintahäiriöt yleistyvät.


Tietyissä sairaustiloissa/riskitekijöissä (mm neurologiset sairaudet, selkärangan tai lantion alueen leikkaukset/vammat, diabeettinen neuropatia, verenkiertosairaudet tai ylipaino)  voi ilmetä tarvetta uroterapialle.


Uroterapiassa kartoitetaan toimintahäiriön/ haitan tila, annetaan ohjeistusta kuntouttaviin toimiin sekä tarvittaessa ohjataan lääkäriin ja/tai apuvälineiden käyttöön. Uroterapia voi myös olla tiedon jakamista eri tyyppisistä häiriötiloista (esim hoitohenkilöstölle), jotta oikeanlainen ohjaus ja apuvälineet tavoittavat asiakkaat. 

Rakon toimintahäiriö on usein elämänlaatua laskeva sekä paljon arkista haittaa aiheuttava. Toistuvat tulehdukset voivat myös lisätä riskiä munuaisten terveyden heikkenemiseen. Sanotaankin että 80 vuotiaana meillä on toiminnallisesti käytössä vain yksi munuainen, joten on erittäin tärkeää että huolehdimme niiden terveydestä ja toimintakyvystä parhaalla mahdollisella tavalla. 

Tarjoan yksilöneuvontaa sekä ryhmämuotoista luentoa tai koulutusta uroterapiaa koskeviin aiheesiin liittyen.Neurologinen kotikuntoutus ja terveyspalvelut

Tarjoan kotiin neurologisten sairauksien (esim. AVH, MS tauti, Parkinson) kanssa eläville asiakkaille ja heidän perheille suunnattua kuntouttavaa kotihoitoa. Kuntouttava kotihoito/kotisairaanhoito merkitsee, että palvelussa aktiivisesti etsitään keinoja palauttaa asiakkaan omaa osallisuutta ja voimavaroja arjessa pärjäämiseen. Vaikka kyseessä voi olla etenevä neurologinen sairaus, johon varsinaista parannuskeinoa ei ole, niin arkeen voi etsiä elämänlaatua kohentavaa sisältöä ja lisätä yksilön täysipainoista osallisuutta sairaudesta huolimatta. Se voi myös sisältää sairaanhoidollisia toimenpiteitä mm näytteenottoa, omahoidon ohjausta, lääkehoitoa, katetrointia, haavahoitoa, avanteen hoitoa. Käynneillä voimme yhdessä miettiä arjen kuntouttavia toimia ja mahdollistaa mielekäs arki sairaudesta huolimatta. AVH sairastuneille aktiivinen kuntoutus mahdollistaa toimintakyvyn kohenemisen vielä kotiutumisen jälkeenkin. 

Palveluun on mahdollista yhdistää muita tuottamia hyvinvointipalveluita, kuten uroterapiaa tai hemmotteluhoitona rentouttavaa hierontaa tai mindfullness harjoitteita mm unen huoltoa tukemaan.

Rentouttava päähieronta

Rentouttava, intialaiseen päähierontaan perustuva, kokonaisvaltainen hoito. Hoidon aluksi keskustellaan terveyteesi vaikuttavista tekijöistä ja poissuljetaan hoidon mahdolliset vasta-aiheet esim kuume, akuutti päänsärky tai muu voimakas kiputila. Hoidon aikana käsitellään hieroen yläselkä, käsivarret, ylärintakehää, niskan aluetta, pään, korvien ja kasvojen aluetta. Paljon korvan alueen akupisteitä käsitellen voidaan vaikuttaa koko kehon alueen jännitystiloihin. Hoidon parantava vaikutus on se, että hieronta auttaa hermostoa ja lihaksia rentoutumaan ja unen parantavia vaikutuksia voi havaita päiviksi eteenpäin. Tehokkainta hoito on sarjahoitona. Hyviä tuloksia on saatu niskahartiaseudun jännitystiloihin liittyvän pääsäryn hoidosta, keskittymiskyvyn ja unen paranemiseen. Apua  aineenvaihdunnallisiin ongelmiin (mm. ummetus, nestekierto) sekä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin esimerkiksi jännitystilojen hoito ja mielialan koheneminen. 


NÄIN VALMISTAUDUT HOITOON:

 • valitse hieronnan ajaksi mielellään pitkähihainen ohuehko t-paita tai muu pitkähihainen paita
 • poista korut (jotka pystyy poistamaan) korvien ja kaulan alueelta, hiukset auki ja niitä voidaan halutessasi käsitellä öljypohjaisilla tuotteilla
 • hieronnasta saatu hyöty on suurempi jos pidättäydyt hierontapäivänä suurista fyysistä rasituksista ja alkoholin nauttimisesta
 • joillain asiakkailla hieronta vaikuttaa energisoivana jolloin esim uni voi hierontapäivään seuraavana yönä viivästyä. Usein kuitenkin hieronta toimii unta antavana. Jos tulet ensi kertaa hierontaan on hyvä varata hieronta-aika mahdollisimman päiväpainotteisesti jotta tiedät mikä sinulle sopii :-)
 • veden tehostettu juonti hieronnan jälkeen(24h)auttaa kuona-aineita poistumaan

Tukea elämäntapamuutokseen

Meillä kaikilla on jokseenkin vakiintuneet elämäntapatottumukset. Etenkin ravitsemuksen, unen ja liikunan suhteen, viikosta toiseen. Tiedostamme usein tarpeemme muuttaa näitä kohti terveellisempiä tottumuksia, jopa vuosia olemme sitä miettineet. Tavoitteemme on turvata toimintakykyämme ja terveyttämme. Monet muut haasteet voivat osaltaan tehdä elämäntapamuutoksesta hankalaa esim diabetes tai aivo-/sydänsairaus. Ammattitaitoinen ohjaus terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ottaa huomioon perussairaudet ja kokonaiskuvan, kun muutosta lähdetään tekemään. Tavat istuvat tiukassa ja muutos on hankalaa, etenkin yksin tehdessä. Toisen ihmisen tuki on erittäin tärkeää. 


Saatavilla yksilöidyt tapaamispaketit, alkaen 60euroa/h

 • painon pudottaminen
 • unihäiriöt
 • kolesterolin laskeminen
 • verenpaineen itsehoito
 • tupakoinnin lopettaminen
 • alkoholin liikakäyttö
 • ajoterveyden turvaaminen

Mitkä asiat toivoisin olevan toisin?